Alapelveink

 

Alapítványunknál nyelvi és informatikai oktatási tevékenység valósul meg. A mai munkaerő piacnak a nyelvismeret és informatika ismeret a legfontosabb iskolai rendszeren kívüli képzése, így valamennyi hátrányos helyzetű résztvevőnk piacképes ismereteket kap.

 

A Lépésről-Lépésre Együtt Alapítvány által működtetett tapolcai és ajkai nyelviskola valamint a Nyirád Oktatóközpont elsődleges célja az, hogy a térségben kimagasló színvonalú informatika és nyelvoktatást biztosítson az érdeklődők részére. Az iskola engedélyezett nyelvoktató és informatika oktató, így szolgáltatásait ÁFA mentesen tudja biztosítani.

Az Alapítvány társadalmi célja a családok - kiemelten a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű családok -, legfőképpen a gyerekek támogatása, egészséges életmódra nevelése. Alapítványunk kiemelten kezeli a környezetvédelmi tevékenység megismertetését.

Az alapítvány tevékenysége: az adott társadalmi rétegből való kiszakadás elősegítése, továbbtanulásra ösztönzés, munkavállalási esélyek elősegítése az adott régióban. Az egészséges életmód folyamatos támogatása sportrendezvények és táplálkozási tanácsok, orvosi előadások megszervezésével. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyerekek jutalmazása, támogatása, további ösztönzési folyamat megszervezése.

Alapítványunk a társadalmi tevékenységén túl hosszútávon önfenntartó tevékenységi kört szeretne kialakítani és új munkahelyeket teremteni a helyi, hátrányos helyzetű lakosság számára. A foglalkoztatott hátrányos helyzetű célcsoport számára lehetőséget teremtünk az atipikus foglalkoztatási formáknak.

Foglalkoztatási programunk legfontosabb eleme a hátrányos helyzetű munkavállalók beintegrálása a munka világába, alapítványunk munkájába és közösségébe. Fontosnak tartjuk további képzésüket, hogy a későbbiekben hatékonyabban tudjanak helyt állni a munka világában.

A társadalmi probléma csökkentése érdekében főleg hátrányos helyzetű célcsoportnak tartunk kedvezményesen nyelvi és informatikai képzéseket, hogy a munka világában hosszú távon is érvényesülni tudjanak.

Az alapítvány kiváló tanárai évek óta kimagasló színvonalon végzik munkájukat. Jártassak az online oktatási formákban, nagyon sokan közülük szakmai nyelvoktatásra is alkalmasak, elsősorban gazdasági nyelvet oktatnak. Többen évek óta nyelvvizsgáztató tanárok, minősített programszakértők, felnőttképzési ellenőrök.

A cég rendelkezik nyelvvizsgáztatási joggal is, amely azt jelenti, hogy a náluk tanult hallgatók helyben megszerezhetik az államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt. Ez a bizonyítvány tanúsítaná a munkaerő piacon is a nyelvismeretet, illetve informatikai képzés területén az ECDL modulok sikeres elvégzését.